23. 01. 2023

Vabilo na volilni zbor članov Društva Novo mesto

Društvo Novo mesto se kljub manjši krizi delovanja, s katero se je soočilo v času epidemije novega koronavirusa, kot feniks dviga iz pepela, trdno odločeno in polno optimizma, da s še večjo zagnanostjo izpolnjuje svoje poslanstvo v blaginjo Novega mesta. Epidemija je povsem ohromila izvajanje rednih in enkratnih projektov društva, živa je ostala le založniška dejavnost. V času novega koronavirusa se niso mogli v živo sestajati organi društva, povsem nemogoče je bilo sklicati zbore članov.

Ker je organom društva mandat potekel v času epidemije, bo tokratni zbor članov volilen.

Izšla je tudi nova, vsebinsko bogata številka društvenega glasila IZZIV. Vabljeni k branju.

Zbor članov bo v soboto, 28. januarja 2023, z začetkom ob 11. uri.

 Program

11.00 Zbor v avli Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, kjer si bomo ogledali spominsko sobo igralca Janeza Cesarja. V spominski sobi sta postavljeni razstava o življenju in delu znanega slovenskega igralca ter njegova knjižnica. Vodila nas bo naša članica Darja Peperko Golob, ki nam bo v nadaljevanju predstavila tudi razstavo o Severinu Šaliju, postavljeno na novi ploščadi nasproti njegove hiše na Rozmanovi ulici.

Sledil po voden sprehod po prenovljeni Rozmanovi ulici. Darja Peperko Golob nas bo popeljala še po dveh razstavah novomeške knjižnice, in sicer o pesnici Marici Strnad Cizerlj in Levstikovem Martinu Krpanu, ki so jih postavili v praznih izložbah na Rozmanovi ulici in Glavnem trgu. Ogledali si bomo tudi odprte projekte v mestnem jedru in si izmenjali mnenje.

13.00 Topla malica v Gostišču na trgu (stroške malice krije društvo, pijačo vsak sam)

14.00 Volilni in v nadaljevanju tudi redni letni zbor članov Društva Novo mesto: Gostišče na trgu, Hiša kulinarike in turizma, Glavni trg 30, Novo mesto. Zbor članov bomo imeli spet v mansardni dvorani nad restavracijo gostišča, ki je dovolj velika in zračna, da omogoča varne delovne pogoje.

Zaradi organizacije dogodka vas prosimo, da svojo udeležbo obvezno sporočite Tomažu Golobu do srede, 25. januarja 2023 na telefonsko številko 031 684 605 oz. po elektronski pošti na društveni naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Prosimo vas, da ob tem sporočite tudi svojo morebitno željo po brezmesnem obroku.

Prosimo vas, da vsi, ki tega še niste storili, poravnate članarino za 2022.

Predlog dnevnega reda

1. Pozdrav dozdajšnjega predsednika društva

2. Izvolitev delovnega predsedstva in delovnih teles zbora članov

3. Predstavitev in sprejem manjših sprememb in dopolnitev temeljnega akta Društva Novo mesto. Predlagani spremembi se nanašata na delovanje društva v času izrednih razmer, kot je bila epidemija novega koronavirusa, in na sestavo upravnega in nadzornega odbora.

a. Predlog Centra nevladnih organizacij Slovenije za dopolnitev društvenega statuta v primeru izrednih razmer je: »Seje kolektivnih organov društva se lahko izvedejo korespondenčno ob pomoči internetnih ali komunikacijskih omrežij ali dopisno. Korespondenčna seja se skliče in izvede ob smiselni uporabi pravil, ki veljajo za sejo s fizičnim srečanjem članov v živo.«
b. Manjše spremembe statuta bi bile tudi pri določitvi številčne zasedbe upravnega in nadzornega odbora. Od zdaj bi imeli tri člane upravnega in dva člana nadzornega odbora, odpovedali pa bi se disciplinski komisiji, ker se je izkazalo, da ni potrebe po njenem delovanju.

4. Predstavitev kandidatne liste in volitve novih organov društva (predsednika, tajnice, blagajničarke ter članov upravnega in nadzornega odbora) za mandatno obdobje 2023–2027.

5. Poročila za leta 2020, 2021 in 2022
- poročilo predsednika društva
- poročilo nadzornega odbora

6. Razprava o poročilih in njihov sprejem

7. Predlog programa dela za leto 2023 in priprave na 30. obletnico delovanja društva, obravnava in sprejem

8. Razno

Po končanem zboru članov sledi druženje ob pecivu, kavi in čaju.

Predviden zaključek zbora članov je okoli 16. ure.

 

Društvo Novo mesto

Sedež društva: Gubčeva 11, 8000 Novo mesto
Telefon: 07 302 14 50
TRR: SI56 0297 0001 9786 322 (odprt pri NLB d.d.)
ID DDV: 74738119
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

e-Novice

S prijavo sprejemam in soglašam z zajemom, hrambo in uporabo osebnih podatkov za prejemanje e-Novic Društva Novo mesto.