05. 12. 2023

Ta veseli dan kulture v Kulturnem centru Janeza Trdine

V nedeljo, 3. decembra 2023, smo v Kulturnem centru Janeza Trdine s prireditvijo STE TUDI VI ZA ENO PREŠERNO? obeležili vseslovenski neformalni praznik Ta veseli dan kulture. Na dan rojstva slovenskega pesnika Franceta Prešerna slavimo našo kulturo in umetnost ter njuno izjemno povezovalno vlogo skozi zgodovino slovenskega naroda. To je dan, ko se na stežaj odprejo vrata kulturnih hramov in mnogoštevilnim obiskovalcem ponudijo brezplačne prireditve.

Organizatorji dogodka: JSKD Novo mesto, Društvo Novo mesto in Zavod Novo mesto, so ta dan posvetili v spomin veliki novomeški kulturnici Staši Vovk (1943-2017), ki bi letos slavila 80. rojstni dan. Soustvarjalci kulturnega programa so bila novomeška kulturna društva in skupine: baletni pomladek iz Plesnega društva Terpsihora pod mentorstvom Lucije Bahovec, Folklorno društvo Kres, mladinska godčevska skupina z mentorico Evo Zec, tamburaška skupina in njena vodja Branka Moškon, Društvo za medkulturni dialog, Društvo upokojencev z literarno sekcijo Snovanja (Stane Cerar, Anica Mušič, Marjan Hren, Vida Rifelj in Anica Vidmar) in Moška pevska skupina Deci. Program sta povezovala dijaka novomeške gimnazije Nika Barbo in Kal Kotar Dražumerič.

V praznično okrašenem prostoru Art caffe in avle Kulturnega centra Janeza Trdine je bila številna publika deležna izbranega, prešernega programa, kjer se je pelo, plesalo in igralo.

Boste drugo leto prešerni z nami tudi vi?

Foto: Vito Saje

Društvo Novo mesto

Sedež društva: Gubčeva 11, 8000 Novo mesto
Telefon: 07 302 14 50
TRR: SI56 0297 0001 9786 322 (odprt pri NLB d.d.)
ID DDV: 74738119
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

e-Novice

S prijavo sprejemam in soglašam z zajemom, hrambo in uporabo osebnih podatkov za prejemanje e-Novic Društva Novo mesto.