30. 08. 2018

"Nostalgija": Miša Keskenović in Breda Špacapan - Predavanje o fotografiji s projekcijo - DOGODEK JE ODPOVEDAN

Foto Uroš Abram Foto Uroš Abram

Žal vam sporočamo, da je Predavanje o fotografiji s projekcijo zaradi nepredvidenih razlogov odpovedano.

O novih dogodkih boste še pravočasno obveščeni. Hkrati vas vljudno vabimo k branju naših prispevkov in spremljanju Facebook strani Društva Novo mesto.

Hvala za razumevanje! 

 

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, Trdinova čitalnica

Datum: 6. september 2018, ob 18. uri

V četrtek ste vljudno vabljeni na tretji pogovorni večer v okviru dediščinskega projekta "Nostalgija", na katerem bomo prisluhnili paru, ki je svoje poslanstvo našel v ohranjanju in raziskovanju zgodovinskih tehnik fotografiranja. Fotograf Miša Keskenović in antropologinja Breda Špacapan, nas bosta popeljala skozi čas od začetkov fotografije pa do novodobnih tehnik fotografske umetnosti, njihove medsebojne prepletenosti in pomena v sedanjosti. Predavatelja bosta predstavila svoj namen in delovanje v Kulturno umetniškem društvu Artotipija, prek katerega ohranjajo, oživljajo in razvijajo stare fotografske procese iz 19. stoletja ter gojijo permakulturni način življenja. Predavanje bo dopolnjeno z video projekcijo, prikazom praktičnih primerov in razstavo fotografij.

Dogodek se bo zaključil predvidoma okoli 19.30 ure.

 

O predavateljih:

Miša Keskenović (1967) je študiral na Akademiji za dramske umetnosti v Zagrebu in na FDU v Beogradu, na Oddelku za filmsko in TV kamero. Na slednji je magistriral na temo mokrega kolodija. Poleg dela za film, televizijo in gledališče, največ pozornosti posveča starim fotografskim tehnikam, s katerimi se ukvarja že več kot 20 let. Leta 2015 je soustanovil KUD Artotipija z namenom ohranjanja in razvijanja kreativnih potencialov zgodovinskih in analognih fotografskih tehnik. Od leta 2013 živi in deluje v Krškem.

Breda Špacapan (1981) je študirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani, na Oddelku za Etnologijo in Kulturno Antropologijo, diplomirala je na temo religije. Po preizkusu delovanja formalnega kolesja sistemske hierarhije, se je odločila za ustanovitev KUD Artotipija. S tem poskuša formalizirati svojo dejavnost, kot jo vidi. To vključuje predvsem raziskovalno delo na terenu, projekti pa so zasnovani na način, da se s kreativno predstavitvijo fotografije in njenih možnosti le-to uporabi kot medij za komunikacijo z okoljem in raziskovanje avtentične izkušnje vključenih. Projekte, ki jih v okviru društva snuje, so bili podprti s strani Ministrstva za kulturo in predstavljeni tudi izven meja Slovenije.

Več o delu predavateljev si lahko ogledate na facebook strani KUD Artotipija: https://www.facebook.com/kudArtotipija/  

 

 

 

 

 

Društvo Novo mesto

Sedež društva: Gubčeva 11, 8000 Novo mesto
Telefon: 07 302 14 50
TRR: SI56 0297 0001 9786 322 (odprt pri NLB d.d.)
ID DDV: 74738119
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

e-Novice

S prijavo sprejemam in soglašam z zajemom, hrambo in uporabo osebnih podatkov za prejemanje e-Novic Društva Novo mesto.